1a Sessió

16 Jun 2020 / 17:30
Zoom

En aquesta trobada online, a la que podreu accedir mitjançant aquesta mateixa web (http://www.habitatgejovecaldes.cat/) el dimarts 16 de juny a les 17:30, començarem el treball col·lectiu per definir una sèrie de qüestions. L’ordre del dia serà el següent:

  • Presentació general del projecte i del procés participatiu on s’exposarà quins temes seran motiu de treball en tot el procés.
  • Debat sobre els valors fonamentals del projecte, on mirarem de consensuar el caràcter i l’esperit que haurà de presidir la resta del procés i la mateixa vida de l’equipament.
  • Introducció al debat sobre Usos que continuarà a la següent sessió. Aquest debat es centrarà el programa d’usos de l’edifici, més enllà dels espais dedicats a l’habitatge. En aquesta sessió treballarem les qüestions més bàsiques.
  • Introducció al debat sobre Espais que s’anirà desenvolupant a posteriori. Començarem a entendre com s’han plantejat els espais a nivell d’avantprojecte arquitectònic, de manera que en les següents sessions es puguin treballar en detall.
  • Introducció al debat sobre Gestió. Es presentarà la línia de treball que tractarà diverses qüestions fonamentals, com qui tindrà preferència a l’hora d’accedir al lloguer d’un dels habitatges, la gestió dels espais comuns o si tothom pagarà el mateix independentment del seus ingressos.
  • Conclusions participatives de la primera sessió i tancament.

Qui pot participar?

Tothom més gran de 16 anys és benvingut/da. Per motius tècnics de la plataforma web que farem servir, i per tenir un coneixement previ aproximat del nombre de persones que participaran convé fer la inscripció en aquest formulari d’inscripció. S’intentarà acollir també a les persones no inscrites prèviament, sempre segons les limitacions tècniques de la plataforma.

Perquè participar?

En aquestes sessions no només acabarem de definir les característiques de l’equipament habitacional com a edifici, sinó que també decidirem qüestions fonamentals a nivell de gestió, com ara qui tindrà prioritat a l’hora d’aconseguir un habitatge en ell o fins a quin punt els seus espais comuns estaran oberts al jovent de Caldes en general. És un exercici de democràcia i urbanisme participatiu que no és dóna gaire sovint i que no s’hauria de perdre cap persona interessada en el dret i les possibilitats d’accés a l’habitatge.